Thuisverpleging-Vermoesen-Affligem-Inspuiting

Wondzorgen

Verzorgen van:
– Postoperatieve wonden
– Doorligwonden
– Oncologische wonden
– Diabetesvoet (met preventie, alarmsymptomen, verzorging, doorverwijzing en samenwerking met gespecialiseerde voetkliniek)
– Brandwonde
– Stoma

Inspuitingen/infuustherapie

Toedienen van medicatie via intramusculaire, subcutane of intraveneuze weg.

Thuisverpleging-Vermoesen-Affligem-Wondzorg
Sondevoeding

Sondevoeding

Samenwerking en opleiding gevolgd bij remedus voor gespecialiseerde sondevoeding en inspuitingen.

Palliatieve zorgen

Gediagnosticeerd worden met een ongeneeslijke ziekte is zowel voor de patiënt als de familie een moeilijke gebeurtenis. Het doel van ons is om jullie zo goed mogelijk bij te staan en om zoveel mogelijk comfort te bieden.  Dit in nauwe samenwerking met supportteam en artsen. In een palliatieve situatie voorziet het RIZIV een verpleegkundig palliatief forfait waardoor de verpleegkundige meerdere keren per dag kan langskomen. 

Palliatieve zorgen
Medicatie

Hulp bij medicatie

Correcte inname van medicatie is van groot belang: tijdstip, dosis, combinatie met voedsel is soms niet vanzelfsprekend bij mensen die meerdere medicamenten dienen te nemen. Wij helpen u graag bij het klaarmaken van de medicatie in samenspraak met uw arts. 

Hygiënische zorg

Deze omvat alle zorgen met betrekking tot de hygiëne, preventie en het verplaatsen van de patiënt. Hierbij wordt zoveel mogelijk gestreefd naar zelfredzaamheid van de patiënt op zich. Dit kan onder meer omvatten:
 – aankleden en wassen
 – mondverzorging
 – opvolging van problemen bij huid en nagels.
Hier is geen doktersattest voor nodig.
 

 

Thuisverpleging-Vermoesen-Affligem-Hygiene
Diabetes

Diabeteszorgen en educatie

Diabetes – ook wel eens “suikerziekte” genoemd – kan een verregaande invloed hebben op het dagelijkse leven. Het vereist een constante waakzaamheid en goede begeleiding. Maar mits de juiste hulp hoeft niets je in de weg te staan! Wij staan in voor de controle van de glycemie, dienen insuline-inspuitingen toe, leggen orale medicatie klaar, begeleiden bij zelfzorg….